Hoogwerker SOG (3a & 3b)

Het hoogwerker SOG (3A en 3B) is bedoeld voor medewerkers in de industrie die op een (petro)chemisch bedrijfsterrein, in installaties of werkplaatsen een mobiele boomhoogwerker, schaarlift-, hydraulisch verticaal werkende hoogwerker gebruiken.

Hoogwerker categorie 3A

Onder categorie 3A mobiele verticale hoogwerkers vallen ‘zelfrijdende schaarliften’ en ‘zelfrijdende eenpersoons verticaalliften’ (

Hoogwerker categorie 3B

Onder mobiele boomhoogwerkers vallen ‘zelfrijdende telescoop‐‘ en ‘kniktelescoophoogwerkers’; 

De Hoogwerker SOG cursus is gelijk aan onze basisopleiding veilig werken met de hoogwerker, echter worden de examens afgenomen door een erkend (VCA) examenbureau.`Bij voldoende resultaat ontvangt de kandidaat een certificaat en een pasje. Ook wordt het certificaat geregistreerd in het VCA examenbank.

Hoogwerker SOG eisen

De kandidaat dient tenminste 18 jaar oud te zijn. Daarnaast dient de kandidaat in het bezit te zijn van een diploma B-VCA of VOL-VCA.

Een Hoogwerker cursus SOG inclusief een SOG examen kost € 350,-. Indien de kandidaat het theorie of het praktijk examen dient te herkansen, kost dit €85,- per niet behaalde onderdeel.

Inhoud

Theorie:
• Algemeen (basisbegrippen)
• Wetgeving (Arbowet)
• Veiligheid (algemene veiligheidsregels, specifieke risico’s)
• Vak- en voertuigtechniek (bediening)

Praktijk:
• Voorbereiding (veiligheidsregels, visuele inspectie, functietest vanaf chassis, functietest vanaf werkbak)
• Uitvoering (rijden, opstellen,heffen en dalen, parkeren en afsluiten, veiligheidsgedrag)

Opleidingsduur

De volledige training vindt plaats in 1,5 dag (theorie en praktijk), Het theorie examen duurt maximaal 30 minuten, het praktijk examen duurt maximaal 30 (3a) + 45 (3b) minuten. 

Hoogwerker SOG agenda

Wij hebben momenteel geen cursussen ingepland. Bel ons voor de mogelijkheden!