VCA cursus volgen? OBA is de veiligheidsopleider!

VCA VOL staat voor Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden. Het is een specifieke certificering die gericht is op operationele leidinggevenden binnen sectoren waar veiligheid van cruciaal belang is, zoals de bouw, petrochemie, en industrie. Deze certificering is ontworpen om leidinggevenden te voorzien van de nodige kennis en vaardigheden om veiligheidsrisico's op de werkplek te beheren en te minimaliseren. Het VCA VOL certificaat toont aan dat de drager bekwaam is om leiding te geven aan veiligheid op de werkvloer en de verantwoordelijkheid kan dragen voor het implementeren en handhaven van veiligheidsprocedures.

Wat is VCA VOL en voor wie?

VCA VOL is bedoeld voor operationele leidinggevenden die verantwoordelijk zijn voor het toezicht houden op veiligheidsmaatregelen en het aansturen van werknemers op de werkvloer. Dit omvat bijvoorbeeld projectleiders, uitvoerders, supervisors en voormannen. Personen die een VCA VOL certificering nastreven, moeten een operationele rol hebben waarin ze leiding geven aan anderen en direct betrokken zijn bij het plannen en coördineren van werkzaamheden op locatie. Deze certificering is essentieel om ervoor te zorgen dat leidinggevenden over de vereiste kennis en vaardigheden beschikken om een veilige werkomgeving te waarborgen en om te voldoen aan de wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid.

VCA VOL examen

Het VCA VOL examen is een belangrijk onderdeel van het behalen van het VCA VOL certificaat. Tijdens dit examen worden de kennis en vaardigheden van de deelnemers getest op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Het examen bestaat meestal uit multiple-choice vragen die deelnemers moeten beantwoorden binnen een bepaalde tijdslimiet. De vragen zijn ontworpen om de begrip van de deelnemers over belangrijke veiligheidsconcepten te evalueren, zoals het herkennen van gevaren, het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen en het omgaan met noodsituaties. Bij OBA Opleidingen bieden we uitgebreide voorbereidingscursussen aan om deelnemers te helpen zich voor te bereiden op het VCA VOL examen, inclusief proefexamens en praktische oefeningen om hun kennis te testen en te versterken.

VCA VOL cursus

De VCA VOL cursus bij OBA Opleidingen is ontworpen om leidinggevenden voor te bereiden op hun rol in het waarborgen van veiligheid op de werkvloer. Tijdens deze cursus leren deelnemers over relevante wet- en regelgeving met betrekking tot veiligheid, risicomanagement, communicatie, en leiderschap. Onze ervaren instructeurs gebruiken een combinatie van interactieve lessen, praktijkvoorbeelden en casestudy's om de cursusinhoud tot leven te brengen en deelnemers te voorzien van praktische vaardigheden die direct kunnen worden toegepast in hun professionele omgeving. Na succesvolle afronding van de cursus en het examen ontvangen deelnemers het VCA VOL certificaat, wat hen in staat stelt om veiligheidsverantwoordelijkheden op zich te nemen en een veilige werkomgeving te bevorderen.

VCA VOL diploma en andere landen

Het VCA VOL diploma is een erkend certificaat dat niet alleen in Nederland maar ook in andere landen van grote waarde is. Veel internationale bedrijven en projecten stellen het hebben van een VCA VOL certificaat als vereiste voor leidinggevenden die werkzaam zijn op hun locaties. Dit komt doordat het VCA VOL diploma aantoont dat de houder bekwaam is in het waarborgen van veiligheid op de werkvloer en het naleven van relevante veiligheidsvoorschriften. Bij OBA Opleidingen streven we ernaar om onze cursisten te voorzien van hoogwaardige trainingen die voldoen aan internationale normen, waardoor ons VCA VOL diploma wereldwijd erkend wordt als bewijs van bekwaamheid op het gebied van veiligheid en leiderschap.

Kosten

De kosten voor het behalen van een VCA VOL certificaat kunnen variëren afhankelijk van het type cursus en examen dat wordt gekozen. Bij OBA Opleidingen bieden we verschillende opties aan om aan de behoeften van onze cursisten te voldoen. Voor de Nederlandse versie van de cursus bedragen de kosten als volgt:

- **1-daagse VCA VOL**: cursus en examen (1 kans) zonder herkansingen - €175

- **1 of 2-daagse VCA VOL**: cursus en examen (3 kansen) inclusief 2 herkansingen - €350

- **VCA VOL zelfstudie**: cursus en examen (3 kansen) inclusief 2 herkansingen - €350

Voor cursisten die de cursus in een andere taal dan het Nederlands willen volgen, blijven de kosten gelijk: €350. Deze tarieven omvatten niet alleen de kosten van de cursus zelf, maar ook de benodigde lesmaterialen, instructie van ervaren professionals en het afleggen van het examen. We streven ernaar om onze cursussen toegankelijk te maken voor iedereen en bieden daarom verschillende opties aan om aan verschillende behoeften en budgetten te voldoen.

KLACHTENPROCEDURE

EEN KLACHT INDIENEN

Het kan gebeuren dat u niet naar behoren bent behandeld door OBA opleidingen of het niet eens bent met ons. Bij OBA opleidingen willen we graag leren van onze klanten en/of contacten. Daarom kunt u gebruikmaken van de klachtenregeling.

HOE DIEN IK EEN KLACHT IN?

Wanneer u een klacht heeft over OBA opleidingen kunt u deze schriftelijk of telefonisch indienen. Bel naar 010 477 5050 of vul het klachtenformulier (link) in en stuur deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij nemen uw klacht zo spoedig mogelijk in behandeling.

Mocht u niet in staat zijn uw klacht schriftelijk in te dienen, dan kunt u uiteraard uw klacht bij de balie van OBA opleidingen indienen.

KLACHTENPROCEDURE

U kunt onze klachtenprocedure hier vinden. In dit bestand vindt u een uitgebreide omschrijving van de klachtenprocedure.

Uw klachten worden vertrouwelijk behandeld.

Algemene voorwaarden

ALGEMENE VOORWAARDEN CONSUMENTEN

Deze Algemene Voorwaarden Consumenten van de Branchevereniging Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) zijn tot stand gekomen in overleg met De Consumentenbond in november 2020 en treden in werking uiterlijk op 1 september 2021.

Algemene Voorwaarden Consumenten voor Particulier Onderwijs en Opleidingen (Nederlands)

Algemene Voorwaarden Consumenten voor Particulier Onderwijs en Opleidingen (Engels)

 

ALGEMENE VOORWAARDEN ZAKELIJKE AFNEMERS

Algemene Voorwaarden B2B voor Training en Opleiding (Nederlands)

Algemene Voorwaarden B2B voor Training en Opleiding (Engels)

OBA Opleidingen
Van Helmontstraat 5
3029 AA Rotterdam
010 - 477 50 50
info@obabv.com
KvK nr. 56368364
OBA NrtoCRKBO OBA
VCA cursussen
Algemene informatie
Onze cursussen
Copyright © 2023 OBA Opleidingen Bemiddeling Advies B.V.